Catalunya, Habitatge, Marca Barcelona, migrants, Nacional

Imminent desallotjament de dues naus de Poblenou a falta d’una solució per als habitants

L’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments denuncia la LENTITUD del procés emprès per les administracions i convoca una CONCENTRACIÓ per la defensa de la DIGNITAT i dels DRETS HUMANS i en contra del RACISME INSTITUCIONAL, demà dimecres a les 8 del matí a les entitats que han donat suport i veïns i veïnes, al carrer Puigcerdà, 127.

Concentració a la nau c/ Puigcerdà, 127, Poblenou, Barcelona, dimecres 24 de juliol a les 8h

Concentració a la nau c/ Puigcerdà, 127, Poblenou, Barcelona, dimecres 24 de juliol a les 8h

Comunicat de lAssemblea Solidària Contra els Desallotjaments

“El 23 de juliol comença el compte enrere per al desallotjament dels habitants de les naus dels carrers Pere IV i Puigcerdà, situades en l’entorn del barri barceloní del Poblenou. Si no es troba abans una solució, més de 350 persones es veuran obligades a dormir al carrer, perdent la possibilitat de continuar amb la feina que els permetia subsistir, bàsicament reciclatge de ferralla o activitats artístiques. Per no arribar a aquesta situació, l’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments, s’ha reunit amb l’Ajuntament, Subdelegació del Govern i Direcció General d’Immigració de la Generalitat.

Per part de l’Ajuntament de Barcelona, la promesa formulada en boca del propi Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va ser clara: ningú haurà de dormir al carrer. S’habilitaran allotjaments provisionals temporals (pensions, residencies municipals, pisos de protecció oficial, etc), on dormiran aquestes persones. També es promet un procés de formació per capacitar la inserció laboral, que mentre duri, anirà lligat amb el sostre i manutenció garantida. La condició, és que tinguin papers o estiguin en procés de tenir-los. 

Per la seva banda, la Subdelegació del Govern s’ha mostrat disposada a buscar, cas per cas, totes les possibilitats legals per dotar aquestes persones d’una documentació en regla que permeti treballar i integrar-se dignament en la societat. Aquests acords han estat valorats molt positivament per l’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments i pels mateixos afectats, que van mostrar clarament el seu recolzament, malgrat tenir una certa desconfiança en la seva realització

Dilluns a la reunió amb la Direcció General d’Immigració de la Generalitat, es van plantejar dues qüestions cabdals: l’actuació dels Mossos d’Esquadra en el desallotjament i els tràmits acreditatius d’arrelament social sense contracte de treball, que s’han de dur a terme conjuntament amb l’Ajuntament. En quant a l’actuació dels Mossos, se’ns va dir que passaria la nostra inquietud al Departament corresponent, i en referència a l’informe d’arrelament social, hi ha el compromís, que un cop rebuda la proposta de l’Ajuntament, en 24 hores el faria arribar a la Subdelegació del Govern.

Aquestes promeses, queden alterades per la lentitud en que s’està portant a terme el procés de reallotjament d’aquestes persones i els tràmits documentals necessaris. El dispositiu posat en marxa per l’Ajuntament, en el que la Creu Roja, juga un paper clau, no te l’agilitat necessària. Es va acordar, començar des de el mateix dia en que es va fer la reunió amb l’Alcalde, justament perquè el dia 24 les persones que quedessin a la nau fossin les mínimes possibles. En el dia d’avui, s’estan donant entrevistes per el dimecres 24 i més lluny. En els casos que ja se’ls hi ha assignat allotjament, aquest arriba fins el dia 31 de juliol. Cal dir que hi havia el compromís, de paraula, de que com a mínim es respectaria tot el mes d’agost.

Davant d’aquesta realitat, l’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments volem denunciar públicament la lentitud del procés posat en marxa i que pot posar en qüestió la veracitat del compromís de l’Alcalde.

Assemblea solidària  contra els desallotjaments del Poblenou

Nau del carrer Pere IV, a punt de ser desallotjada

Aquest cap de setmana s’han viscut de forma reivindicativa i lúdica les últimes hores a l’assentament més gran de Barcelona, el del carrer Puigcerdà, amb un festival de música i art, que ha tingut com a colofó final una actuació de Manu Chao.

resistenciason300apoblenou

Nau del carrer Puigcerdà, 127, que serà desallotjada previsiblement dimecres a la matinada

Segons fonts jurídiques consultades, el desallojament es preveu la matinada de demà dimecres.

El que més indigna és que la propietària sigui la Fundació Maite Iglesias Baciana. Per a fer-vos una idea de la hipocresia i doble moral d’aquesta Fundació, que ha ordenat el macrodesallotjament de centenars persones que hi viuen en condicions precàries, podeu veure el següent vídeo de GroundPress en què la música i veu en off són d’un vídeo de la Fundació Baciana.

LA FUNDACION MAITE IGLEASIAS BACIANA desaloja a 300 personas from Carla Moral on Vimeo.

AUDIO Y VIDEO: LA FUNDACION MAITE IGLEASIAS BACIANA
FOTOS: GROUNDPRESS

Digues-li, a la Fundació Iglesias Baciana el que en penses per telèfon 932003588 o per correu electrònic a fundacion@fmib.org.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Respon

Pre-estrena documental

Un trajecte de dignitat contra la precarietat

Respostes dels parlamentaris catalans a #SOSTV3

#DolRaval

Fotomovimiento

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Uneix altres 7.137 subscriptors

RSS Vídeos de Cafè amb llet

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de SICOM.cat

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de 15mBcn.tv

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de 243.cat està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 No adaptada de Creative Commons