Catalunya, Censura, Mentides

Nova campanya de Stop bales de goma “Felip Puig: quants ulls fan falta per dimitir?”

L’Associació Stop bales de goma denuncia la pèrdua de la visió d’un ull de la darrera víctima greu per un tret de bala de goma: Ester Quintana, de 42 anys d’edat, després de la manifestació de la vaga general del 14-N. Amb l’Ester ja són 8 les persones que han perdut un ull a Barcelona a causa de trets dels Mossos d’esquadra. Per això, juntament amb familiars i amics, Rereguarda en moviment i d’altres col·lectius, convoca una manifestació per exigir la retirada d’aquestes armes i la immediata dimissió del conseller d’Interior Felip Puig, aquest dimecres 21-N, a les 18h, davant la seu del Departament d’Interior (al carrer Diputació, 355, de Barcelona). 

Familiars i amics de l’Ester es troben molt afectats i indignats per la manca d’una explicació oficial per part de l’administració o els Mossos d’esquadra, que s’han fet paleses durant la roda de premsa d’aquest matí.

Des de Stop bales de goma es denuncia l’ús de bales de goma en les càrregues de la manifestació de la vaga 14-N, i insisteixen en què també són bales de goma els nous projectils de foam que deixen cecs  manifestants. Gràcies als testimonis de nombrosos manifestants i periodistes, trobem imatges que contradiuen totalment les paraules de Felip Puig quan va negar en roda de premsa que s’haguéssin disparat bales de goma, com denuncia la plataforma Rereguarda en moviment en el següent vídeo.  Malauradament, el mitjà de comunicació públic de Catalunya, Tv3 no ho ha considerat notícia.

La violència indiscriminada que apliquen els mossos d’esquadra en la repressió de manifestacions es fa palesa en l’agressió al periodista Manu Simarro, del Setmanari Directa, que fou impactat per un d’aquests projectils tot i portar l’armilla de premsa i que ha denunciat públicament el Sindicat de Periodistes de Catalunya. O en la versió catalana del famós vídeo “¡Que soy compañero, coño!” en el controvertit fòrum d’Internet Foro policia, un suposat agent dels mossos, afirma haver estat colpejat per agents de la BRIMO i a resultes del cop li van trencar el mòbil.

La impactant campanya Seny de Stop bales de goma, compta amb la participació de cares famoses en una versió “pirata” de la coneguda publicitat d’una entitat bancària per conscienciar la gent sobre la perillositat d’aquestes armes i continuar exigint la seva retirada abans que hi hagi més víctimes.

Per últim, hem recordar que la repressió de la manifestació va acabar amb l’atropellament d’un agent de la BRIMO per una furgoneta anti-avalots, com es veu al vídeo de 15mBcn.tv:

Fins al moment, no se n’ha donat cap informació des del Departament d’Interior, ni des de la Direcció General de Policia al respecte. Es manté un silenci sepulcral per part de l’administració i els mitjans al respecte del seu estat i de perquè es va produir aquest inexplicable atropellament. Per bé que diverses fonts sostenen que tot fa sospitar d’una actitud temerària per part de l’agent que conduïa el vehicle tot posant en risc també la vida d’altres persones.

Debats

1 thoughts on “Nova campanya de Stop bales de goma “Felip Puig: quants ulls fan falta per dimitir?”

  1. Que li facin el drogotest al conductor de la furgona!

    Posted by Joan | 20 Novembre 2012, 14:25

Respon

Pre-estrena documental

Un trajecte de dignitat contra la precarietat

Respostes dels parlamentaris catalans a #SOSTV3

#DolRaval

Fotomovimiento

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Uneix altres 7.137 subscriptors

RSS Vídeos de Cafè amb llet

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de SICOM.cat

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de 15mBcn.tv

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de 243.cat està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 No adaptada de Creative Commons