El nostre 243.cat, Nacional

4art aniversari del 15M perquè “La lluita continua als carrers”

Aviat farà quatres anys de l’aparició del 15M, un moviment que va suposar la recuperació d’una forma antiga d’organitzar la contestació social: l’assemblea com a espai de discussió i decisió de caràcter popular; i de la plaça com el lloc on convertir la veu i la paraula en eines de lluita per a la transformació social. Una forma de participació directa que ha posat en evidència la crisi del model de democràcia representativa vigent.

Aquesta onada d’aprenentatge i conscienciació política que va originar el 15M es va traduir en un reforç dels moviments i organitzacions polítiques existents i en la constitució de noves formes de lluita i mecanismes de solidaritat i suport mutu. Malgrat la sensació que el 15M està desaparegut, el seu esperit continua molt viu i present en les lluites actuals i en moltes assemblees de barri, que s’ha anat adaptant i transformant, segons les necessitats del context polític.

Des de l’Espai de Confluència de barris, viles i pobles davant l’aparició de noves formacions polítiques que es auto-declaren hereves del 15M i que semblen posar en qüestió aquell crit de “Ningú ens representa!” que tant vam sentir als nostres carrers i places, en la convocatòria afirmen que “Més enllà del debat sobre si cal incidir dins i fora de les institucions, és important deixar clar que, quan diem que ningú ens representa, ho fem perquè no volem reproduir el mateix sistema amb unes cares noves, sinó que volem decidir per nosaltres mateixes totes les qüestions que ens afecten.”

I convoca a les jornades que se celebraran els dies 15 (roda de premsa a les 18:00 h) i 16 de maig a Pl. Catalunya (BCN) per a reivindicar aquest aniversari, a les portes d’unes eleccions municipals, tal com van néixer, per mostrar que “la lluita continua als carrers” i “que ens seguim organitzant i continuem rebutjant el sistema polític, econòmic i social d’injustícia que se’ns imposa.”

Seran, unes jornades reivindicatives i lúdiques de denúncia però també d’homenatge als diferents col·lectius que durant tot aquest temps han seguit treballant i lluitant. Comptaran amb la participació de: les Encausades del Parlament, 15M PaRato, Tanquem els CIEs, Prostitutes Indignades, Feministes Indignades, gent implicada en l’operació Pandora, col·lectius per la sanitat i ensenyament públics, Àgora Juan Andrés Benitez, i “molta més gent i moviments socials que lluiten als carrers, des de fora de les institucions estatals i de les vies parlamentàries.”

Programació de divendres 15 i dissabte 16 de maig:

4rtaniversari15M

Debats

One thought on “4art aniversari del 15M perquè “La lluita continua als carrers”

 1. Segurs de voler copsar de la millor manera la incidència que el moviment 15M ha causat a la ciutadania, sorprenentment no es menciona ni l’acampada de la Pl. Catalunya ni el seu intent barroer de desallotjament, imatges que van colpir per la brutalitat i la posterior querella contra el conseller d’interior aleshores Felip Puig. Querella que es va tancar sense acabar la instrucció, sense parlar-ne del material “incautat” i desaparegut que es va recollir a la plaça, per l’ús indiscriminat de la violència, la manca de cap protocol policial, i que va generar fins i tot portades a la premsa internacional (Newsweek, p.e.).

  És trist veure com s’obliden els fets d’aquell 27 de Maig (Som27m. org) en què la ciutadania va perdre la por davant la indignació popular. Segurament s’acabarà parlant d’aquells fets tard o d’hora, Mirar cap una altra banda només fa mal al bon periodisme.

  Per si vulguessiu contactar amb el col·lectiu de la querella us podeu adreçar a Ramon Montesinos som27m@gmail.com o bé trucar al 639 372 901

  Cordialment,

  Ramon Montesinos Busquets

  Posted by Ramon Montesinos | 13 Mai 2015, 11:48

Respon

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pre-estrena documental

Un trajecte de dignitat contra la precarietat

Respostes dels parlamentaris catalans a #SOSTV3

#DolRaval

Fotomovimiento

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 7.137 other followers

RSS Vídeos de Cafè amb llet

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de SICOM.cat

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de 15mBcn.tv

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de 243.cat està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 No adaptada de Creative Commons
%d bloggers like this: