Catalunya, drets, Marca Barcelona, migrants

30o Escrache a Mercè Homs pel silenci davant la mort de Juan Andrés Benítez a mans dels mossos al Raval

La matinada del 6 d’octubre moria Juan Andrés Benítez a l’Hospital Clínic després de rebre una pallissa brutal per part d’una unitat dels Mossos d’esquadra de la comissaria de Nou de la Rambla. L’agressió a Benítez es va produir en el curs d’una actuació i va ser presenciada per desenes de persones que observaven l’escena horroritzades. Alguns veïns van gravar l’agressió.

El Raval diu prou!

Els veïns denuncien que la situació al Raval es fa cada dia més insuportable. Les redades racistes, les detencions arbitràries, les multes, les pallisses, la persecució i l’exercici de la violència contra  migrants, prostitutes, llauners, músics de carrer, petits delinqüents… són el pa de cada dia que alimenta la ràbia i la impotència dels veïns.

Dimecres 30, a les 18.30h, aniran al Consell de barri al carrer Montalegre, 7, per demanar explicacions als responsables polítics de la mort d’un veí al barri després de rebre una brutal pallissa a mans de Mossos d’esquadra.

thumb_474__4

Mitjançant l’enduriment de les ordenances, l’aplicació de polítiques inhumanes i l’aprovació del Pla d’Abusos de Ciutat vella està duent a terme la gentrificació del barri (fer fora els veïns), amb la finalitat de dedicar-lo a usos exclusivament turístics. El conjunt de totes aquestes accions està essent demolidora per als col·lectius del barri més vulnerables. Una mostra d’aquestes actuacions de clara violència institucional, des d’aquest mirar i tacte tant especial, són les que són recollides pels mitjans des de ja fa uns anys:

11 de juny de 2010. Dos mossos apallissen un pressumpte traficant, li van etzibar cosses i li trepitjaren el cap. Uns veïns que van presenciar horroritzats la pallissa, van fer fotos i ho van denunciar. Pocs dies després de la mort d’en Juan Andrés es va celebrar una vista. La fiscalia demana 3 anys de presó per als mossos d’esquadra Òscar R. i Juan Luis Ibáñez, que el van agredir, per abús d’autoritat. També va demanar la imputació de 3 agents més per encobrir l’agressió. Un dels encausats és reincident i ja va ser condemnat a 3 anys de presó i vuit d’inhabilitació per lessions i detenció il·legal.

Durant 2010 la Guàrdia Urbana va denunciar 159 persones per tocar música al carrer i a més els hi va decomissar els instruments. Els músics de carrer protesten per la persecució a què són sotmesos per part de la Guàrdia Urbana que aplica de forma restrictiva les ordenances municipals en el seu perjudici.

Al setembre de 2012, vam patir la primera víctima mortal de l’ordenança de civisme, la Mary, una treballadora sexual de 55 anys que va morir ofegada per les multes que li posava, cada cop que trepitjava el carrer, l’agent de la GU 22.302, apodat “el perro”, que la va assetjar impunement fins al darrer alè i que encara avui patrulla la mateixa illa.

Les sancions econòmiques a prostitutes que exerceixen al carrer van duplicar el seu import de 375 a 750 euros.

16 de juny de 2013El periodista Bertan Cazorla fou detingut i apallissat a la comissaria dels Mossos d’esquadra de Nou de la Rambla. El motiu, parar-se a mirar com una patrulla identificava un home de mala manera.

Fa just uns dies, La Directa desvetllava que un dels mossos que va detenir Cazorla, Héctor G.C. amb TIP 14.656, promou la tortura policial a les xarxes socials. Advertim que el vídeo de 15mbcn.tv pot ferir algunes sensibilitats per l’ús de la violència gratuïta per part d’agents de policia.

El dia següent, el perfil a Facebook de l’agent era desactivat.

29 de juny de 2013Redades homòfobes arreu de Barcelona a locals d’ambient el dia de l’Alliberament LGTB van encendre el col·lectiu gai. Al Raval, al carrer Robadors, els mossos van entrar a dos locals del carrer Robadors, el Bar 23 i La Bata de Boatiné. Joan S. era al 23, va denunciar que “El van portar fins un racó ben amagat i el van apallissar entre quatre robocops, com un grup de fatxes”. El músic Sergio Boal també era al 23 i va denunciar als mossos per detención il·legal, lesions i un delicte contra la integritat moral: “M’han fotut una pallissa, humiliant-me i tractant-me de delinqüent”.

Els dies 7, 8 i 9 d’agost d’enguany vam poder tornar a llegir i veure a La Vanguardia (i amb aquest ja van 3 anys consecutius) la darrera campanya de la Guàrdia urbana contra els llauners i els músics de carrer. Persones, algunes sense papers, que no tenen altre mitjà de subsistència. 

Però el 5 d’octubre de 2013 la pallisa va ser mortal per a Juan Andrés que moria unes hores després de rebre una brutal pallissa per part de com a mínim 4 agents dels mossos d’esquadra, en què un total de 12 agents van participar o encobrir el que havia pasat. Fins i tot, van anar a l’Hospital Clínic per fer canviar l’informe mèdic i que no es parlés d’homicidi. Davant totes aquestes irregularitats cap responsable polític ha considerat exigir responsabilitats, ni cap tipus d’investigació. Potser perquè aquests comportaments són part de la política de neteja del barri?

17 d’octubre de 2013. Hi va haver una batuda contra treballadores sexuals al carrer Robadors del Raval.  La Guàrdia Urbana clausura quatre habitatges i quatre locals al Raval, entre ells un taller de bicis, en una operació administrativa de precinte de locals comercials i habitatges. L’ordre venia perquè antigament s’hi va exercir la prostitució i altres activitats sense llicència municipal. Però resulta que les persones que han fet fora no tenien res a veure amb els inquilins o propietaris anteriors ni amb el negoci de la prostitució. Ara aquestes famílies es troben al carrer, algunes d’elles amb nens.

Les prostitutes del Raval, que ja fa un temps venen denunciant les intervencions policials constants que pateixen, és un dels col·lectius del barri que més s’ha implicat en la lluita veïnal per a la denuncia de l’assassinat policial d’en Juan Andrés.

Per què plantegen els veïns del Raval un escrache a Mercè Homs?

din-a3-cat-impresion-cartel-el-barrio-habla-tu-callasMercè Homs Molist, és germana de l’actual conseller de la Presidència, Francesc Homs, neix a Vic l’any 75, és llicenciada en pedagogia a la UB, està casada, és mare de 3 fills i resideix al barri de Gràcia.

Només ha exercit la seva professió en una única empresa abans de fer carrera política, aquesta empresa és Autoridad Portuaria de Barcelona. Juntament amb Antoni Vives, tercer regidor d’Hàbitat Urbà, cobraven com a membres de Consell de la Gerència Urbanística de Port 2000, entitat privada amb interessos en construir , i de l’Autoritat portuària alhora que decidien el futur del Port Vell.

Va ser escollida com a regidora del districte de Ciutat Vella perquè segons l’alcalde Trias “hi ha territoris, que per la seva complexitat, requereixen d’una mirada i un tacte especial per part de l’ajuntament”.

web-cat-buscamos-respuestasDe seguida que va arribar al càrrec va dirigir una carta als veïns en la que al tercer paràgraf afirma: “Convivència, seguretat i harmonia, aquesta és la voluntat d’aquest govern i aquesta serà la motivació que ens farà treballar cada dia, incansablement.”

D’ençà que la Mercè és regidora, potser des d’aquesta mirada i tacte especial, i de ben segur fent pedagogia, ironitzen els veïns i veïnes del barri del raval. Asseguren que els fa la vida impossible i que s’ha dedicat incansablement a criminalitzar-los. I que ha facilitat, mirant sempre cap a una altra banda, la brutalitat policial indiscriminada.

En una entrevista a Masala el setembre de 2012, la regidora criminalitza la inmigració, la prostitució i proposa com solució redades racistes i sancions administratives o “treball de medició per ajudar que aquestes senyores, les que vulguin, surtin de la feina que estan fent.”

En el cas de la batuda celebració del Dia de l’Alliberament LGTB per part dels mossos d’esquadra, Mercè Homs  va lamentar i demanar disculpes. Però en aquest cas, malgrat una persona hagi perdut la vida, la Mercè calla com una puta, ara que les putes del Raval no callen i s’organitzen i surten al carrer a exigir els seus drets.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Respon

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pre-estrena documental

Un trajecte de dignitat contra la precarietat

Respostes dels parlamentaris catalans a #SOSTV3

#DolRaval

Fotomovimiento

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 7.137 other followers

RSS Vídeos de Cafè amb llet

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de SICOM.cat

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de 15mBcn.tv

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de 243.cat està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 No adaptada de Creative Commons
%d bloggers like this: