comunicats

Més de dos milions de signatures pel dret humà a l’aigua a la UE, comunicat d’Ecologistes en Acció

Ecologistes en Acció participa en el lliurament d’una Iniciativa Ciutadana que reclama garanties d’aigua i sanejament per a tota la població europea

icesignatures

Més dos milions de persones de tota Europa han donant suport a la proposta de la Iniciativa Ciutadana Europea (HISSI) sobre el dret humà a l’aigua. L’objectiu és que la Unió Europea aprovi una normativa que garanteixi aigua i sanejament per a tota la població. La iniciativa, que arriba en un moment de privatització de serveis, ha estat presentada aquest matí de manera simultània a diverses capitals. Ecologistes en Acció ha participat al costat d’altres grups i sindicats en la presentació davant la Junta Electoral Central de les 65.450 signatures recollides en l’Estat espanyol.

S’ha superat amb escreix el nombre de suports necessaris per treure endavant la HISSI, una eina de consulta creada en 2012 amb l’objectiu que una proposta ciutadana pugui presentar-se davant la Comissió i el Parlament Europeu per elaborar o modificar una llei. Aquesta elevada participació ha reflectit que la població europea demanda ser consultada en un aspecte tan crucial per a la vida com és la gestió de l’aigua.

La HISSI posa de manifest la necessitat de gestionar l’aigua amb criteris d’universalitat i equitat per assegurar el seu accés a nivell global. En aquest sentit, el seu objectiu és que la UE aprovi una normativa que garanteixi els serveis d’aigua i sanejament per a tota la població a Europa. Però a més té com a objectiu que els serveis de l’aigua no es liberalitzin, rebutja que s’inclogui en els tractats comercials el proveïment i sanejament de l’aigua. Demana també que es traslladi a totes les polítiques de l’aigua i afins de la UE el principi que l’aigua no és un ben comercial, aspecte recollit en la Directiva marc de l’aigua, i que es promogui la col·laboració públic-pública.

La Federació Europea de Sindicats de Serveis Públics va ser qui va impulsar la HISSI de l’aigua i va obrir aquesta eina a la participació d’un elevat nombre de col·lectius i xarxes europeus com el Moviment Europeu de l’Aigua. A l’Estat espanyol, la Xarxa Aigua Pública i la Plataforma Aigua és Vida, xarxes de les quals és membre Ecologistes en Acció, va ser molt activa recollint signatures i promovent la gestió pública de l’aigua.

El fort suport social a la iniciativa ha generat ja respostes en les instàncies europees. El passat mes d’agost el comissari de Mercat Interior i Serveis, Michel Barnier, va declarar que la gestió de l’aigua no formarà part de la directiva europea sobre concessions, una norma per regular la privatització a través de contractes de les Administracions amb empreses sobre serveis.

Ecologistes en Acció exigeix en aquest lliurament de signatures que la Comissió i el Parlament Europeu escoltin la veu tantes dones i homes d’Europa i que aprovin la normativa necessària per garantir que totes les persones de la UE puguin accedir a un bon servei públic de proveïment i sanejament de l’aigua.

Aquí la Iniciativa Ciutadana Europea 

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Respon

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pre-estrena documental

Un trajecte de dignitat contra la precarietat

Respostes dels parlamentaris catalans a #SOSTV3

#DolRaval

Fotomovimiento

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 7.137 other followers

RSS Vídeos de Cafè amb llet

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de SICOM.cat

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de 15mBcn.tv

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de 243.cat està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 No adaptada de Creative Commons
%d bloggers like this: