Catalunya, Censura, drets, migrants, Nacional

#amotinats L’informe sobre la tortura a l’estat 2012 destaca la criminalització dels moviments socials

Aquest matí, al Col·legi d’Advocats de Barcelona, la Coordinadora per la Prevenció i Denúncia de la Tortura (CPDT), formada per 47 associacions i col·lectius d’arreu de l’Estat espanyol, ha presentat el seu novè informe anual sobre la situació de la tortura durant l’any 2012.

Les dades generals de l’informe ens parlen que 851 persones van denunciar haver patit algun tipus de tortura i/o maltractaments arreu de l’Estat en 288 situacions diferents. Jorge del Cura, portaveu estatal de la CPDT, ha posat èmfasi que aquestes dades es reparteixen arreu del territori estatal, afecta nombrosos col·lectius i és practicada per tots els cossos policials. I ha destacat les agressions realitzades contra persones que participen de mobilitzacions socials, que sumen un total de 102 situacions en què 591 persones van denunciar algun tipus d’agressió, de les que 53 van ser periodistes que estaven informant, precisament, de les intervencions policials.

A continuació, Begoña Casado ha presentat les dades recollides per la CPDT corresponents a Catalunya, en què 141 persones van denunciar haver patit algun tipus de maltractament en 53 situacions. Després de desglossar les dades per diferents col·lectius afectats (destacant que també a Catalunya la majoria de les denúncies, afectant 100 persones, van tenir lloc durant mobilitzacions socials), la portaveu catalana ha ressaltat la idea que la criminalització dels moviments socials està portant a construir la idea que la població és l’enemic, a més de certificar la impunitat de les forces policials durant aquestes intervencions.

Ha finalitzat la intervenció Carlos Hernández, portaveu de de la CPDT a Euskal Herria, que va valorar les dades d’aquest territori, en el qual 68 persones van denunciar tortures o maltractaments en 29 situacions diferents. Tot destacant entre d’altres la mort d’Iñigo Cabacas per l’impacte d’una pilota de goma disparada per l’Ertzaintza el mes d’abril de 2012.

Els tres portaveus han fet nombroses referències a l’informe de la CPT del Consell d’Europa sobre la seva visita de 2011, fet públic el passat dimarts 30 d’abril, en què es dóna veracitat a nombroses de les denúncies que la pròpia CPDT va fer públiques en el seu informe l’any passat, a més de denunciar nombroses situacions irregulars en diferents presons i comissaries de les que sol·licita solució i informació.

Cartell

Cartell

Així mateix, convoquen la ciutadania, juntament amb més de 100 entitats socials, veïnals i de drets humans a una Manifestació contra la tortura, els maltractaments institucionals i la impunitat que tindrà lloc demà dissabte a les 17.30h a la rambla del Raval de Barcelona, amb un vídeo de 15mbcn.tv.

Recordem que ahir més de 250 persones van acudir a l’Aula Magna de la UB Raval a l’acte unitari en el qual es presentava el manifest signat per més de 100 entitats que convocava la manifestació del 4 de Maig. Van intervenir entre d’altres Ada Colau, Esther Quintana, Jaume Asens, o Cristina Fernández. Es pot veure l’acte en streaming gràcies a @racos1871, aquí l’enllaç.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Respon

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pre-estrena documental

Un trajecte de dignitat contra la precarietat

Respostes dels parlamentaris catalans a #SOSTV3

#DolRaval

Fotomovimiento

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 7.137 other followers

RSS Vídeos de Cafè amb llet

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de SICOM.cat

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de 15mBcn.tv

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de 243.cat està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 No adaptada de Creative Commons
%d bloggers like this: