Catalunya, migrants

Un any després de la mort de Idrissa Diallo al CIE de Zona Franca, la situació en els CIE gairebé ha canviat

Les entitats anuncien la presentació d’una querella penal per aclarir la mort del jove guineà i afirmen que amb la proposta de reglament del govern “no s’han evitat les morts en els CIE”
Idrissa
El 6 gener 2012 Idrissa Diallo, d’origen guineà moria d’una insuficiència cardíaca després d’haver sol·licitat auxili en repetides ocasions mentre es trobava detingut al Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona per ser deportat al seu país d’origen. Avui, a un any del tràgic succés, encara no s’han aclarit els fets ni s’ha depurat cap tius de responsabilitat, després que la jutgessa d’instrucció encarregada del cas negui a diferents organitzacions de defensa dels drets de les persones migrants la possibilitat de personar-se a la causa.
La querella penal tornarà a ser presentada la setmana vinent en els Jutjats de Barcelona després que el passat 22 d’octubre l’Audiència Provincial reconegués a aquestes organitzacions el dret a ser part del procés, que havia estat denegat anteriorment pel Jutjat d’Instrucció número 5 de Barcelona. Davant aquesta nova situació, les organitzacions exigim, de nou, l’aclariment dels fets que envolten la mort de Idrissa Diallo per via judicial i denunciem que un any després de la mort de Idrissa, la situació en els CIEs amb prou feines ha canviat.
En resposta a la forta mobilització ciutadana i denúncia mediàtica dels últims mesos, el govern va presentar un esborrany de reglament per als CIE. A més d’un canvi de nom de Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) a Centre d’Estada Controlada d’Estrangers (CECE), les directrius d’aquest nou reglament permetrien a empreses privades lucrar-se amb la “gestió de la seguretat i la sanitat” en els centres, dificultarien encara més el règim de visites i la col·laboració d’entitats socials i resulten ser totalment insuficients i inconcretes per garantir els drets de les persones preses. El nou reglament doncs, com denunciem en un Comunicat signat per més de 150 organitzacions del teixit associatiu i veïnal (FAVB, PAH), polític (ERC, ICV, CUP), sindical (UGT, CCOO, CGT) i de defensa dels drets humans (Comissió Defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona, ​​SOS Racisme), apunta a ser una nova mesura de maquillatge dels CIE destinada a garantir la reclusió i no els drets de les persones internes.
A dia d’avui, podem afirmar que amb l’aplicació del reglament del PP no s’ha evitat la mort de Idrissa Diallo al CIE de Zona Franca, tampoc la de Samba Martine al CIE d’Aluche o la de Mohammed Abagui el 2010 també a el CIE de la Zona Franca. Per tot això, considerem que l’única forma definitiva de garantir els drets de les persones internes i evitar que hi hagi més morts en els CIE consisteix, justament, en el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers.
+ info
Tanquem els CIE
@TanquemelsCIEs

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Respon

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pre-estrena documental

Un trajecte de dignitat contra la precarietat

Respostes dels parlamentaris catalans a #SOSTV3

#DolRaval

Fotomovimiento

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 7.137 other followers

RSS Vídeos de Cafè amb llet

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de SICOM.cat

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de 15mBcn.tv

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de 243.cat està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 No adaptada de Creative Commons
%d bloggers like this: