Catalunya, Habitatge

Afectats la Catalana: 40 famílies es veuen obligades a pagar 12.000€ a l’Ajuntament de Sant Adrià per un pis de protecció oficial que no es construirà

Barcelona, 26 de desembre de 2012. – Gairebé 40 famílies a les que se’ls havia adjudicat un pis de protecció oficial han vist com aquest pis no es construïa i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs no els vol retornar tota la inversió feta en el solar.

Aquest dijous 27 de desembre a les 19h se celebrarà el Ple de l’Ajuntament de Sant Adrià en què el consistori pretén aprovar de forma imminent i unilateral un dictamen sobre la resolució del conveni amb la cooperativa d’Habitatges Veïnals de Catalunya, SCCL, referent a l’alienació de part de la parcel·la R 19 de la Catalana. Segons informen els advocats dels afectats aquest dictamen pretén restar a l’import total que els correspon del solar, l’import de les obres d’urbanització que queda per abonar, amb el que les persones que havien de rebre un pis de protecció oficial perdrien aproximadament uns 12.000€ per pis que ja havien pagat i que l’Ajuntament es nega a retornar-los.

Per això les familíes afectades, que s’han constituït en la plataforma d’Afectats La Catalana, han convocat una concentració a la plaça de la Vila de Sant Adrià de Besòs a les 18.30h i tot seguit entraran a la sala de plens. Alguns dels afectats han omplert la instància necessària per poder intervenir al Ple.

AfectatsLaCatalana

Les persones afectades afirmen que s’aprovarà el dictamen perquè el PSC, partit que goverrna l’Ajuntament té majoria absoluta, i encara que han contactat amb els partits polítics en l’oposició que els donen el seu suport votant en contra, els vots no seran suficients. Actualment es troben en procés d’intentar recuperar el màxim de diners possible que hi van invertir. Lamentablement, s’han trobat que no els volen retornar la part que anava destinada a la compra del solar on s’havia de construir el seu pis. Al solar ja no s’hi construirà, però només els retornaran els diners del terreny  descomptant-hi el valor de la urbanització. Incomprensiblement els obliguen a pagar les obres però el solar se’l quedarà l’Ajuntament i el revendrà amb el benefici que suposa per a ells i amb una feina feta, pagada per les persones a les que s’havia adjudicat un pis de protecció oficial, i malgrat vendre’l no els retornaran l’import d’aquests treballs.

Noves informacions

Avui 27 de desembre, davant la la pressió social i la indignació que ha despertat el cas que ha aixecat molta polseguera en les xarxes socials, l’Ajuntament de Sant Adrià s’ha vist forçat a reobrir les negociacions. Segons informa la plataforma  d’afectats, aquest matí els han contactat per informar-los que el seu punt en l’ordre del dia del Ple s’aplaça sense data.

Malgrat les bones notícies, des d’Afectats La Catalana juntament amb la PAH Besòs i diverses entitats ciutadanes, han informat que mantenen la concentració d’aquesta tarda a les 18.30h a la plaça de la Vila de Sant Adrià. Afirmen que sense la pressió veïnal no hagués estat possible reobrir les negociacions i que seguiran lluitant per tal que el consistori els torni tots els diners invertits i que no els robin el seu dret a poder accedir a un habitatge digne.

Enllaços d’interès 
Facebook https://www.facebook.com/afectados.lacatalana
Esdeveniment a Facebook https://www.facebook.com/events/384464348313566/
Twitter @AfectatsC

Notícies
40 famílies són forçades a pagar 12.000 euros per un pis de protecció oficial que mai es construirà, La Directa 26/12/2012.

Debats

One thought on “Afectats la Catalana: 40 famílies es veuen obligades a pagar 12.000€ a l’Ajuntament de Sant Adrià per un pis de protecció oficial que no es construirà

  1. Es increíble qua hagan una tras otra con la impunidad reflejada. No tienen talla para gestionar nuestro ayuntamiento

    Prr

    Posted by Julio | 27 Desembre 2012, 11:30

Respon

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pre-estrena documental

Un trajecte de dignitat contra la precarietat

Respostes dels parlamentaris catalans a #SOSTV3

#DolRaval

Fotomovimiento

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 7.137 other followers

RSS Vídeos de Cafè amb llet

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de SICOM.cat

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de 15mBcn.tv

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de 243.cat està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 No adaptada de Creative Commons
%d bloggers like this: