Corrupció, Nacional

Es desvelen pagaments irregulars al conseller d’Interior i el seu germà: “Felip Puig va rebre diners d’un subhaster de Palafrugell” #corrupció

Info-Cobro, una financera propietat de Jordi Cuxart, va entregar 101.000 euros a l’actual conseller d’Interior el 2010, però no ho va fer constar quan aquell any va presentar concurs voluntari de creditors

Les peticions de dimissió de Felip Puig han estat constants al llarg de la legislatura, principalment per defensar actuacions policials que vulneren drets humans com la llibertat de manifestació i de reunió.

Jordi Cuxart, un conegut subhaster de Palafrugell, que fins a l’any passat presidia la fàbrica de motocicletes Ossa i n’era el primer accionista, manté una curiosa relació amb els germans Puig Godes perquè, l’any 2010, va aportar 101.000 euros a Felip, amb anterioritat al seu nomenament com a conseller d’Interior de la Generalitat, i un any abans va facilitar dos crèdits hipotecaris per valor de prop de 900.000 euros al seu germà Oriol, actual director del Servei Meteorològic de Catalunya.

Cuxart és l’administrador i el propietari d’Info-Cobro, una agència de subhastes immobiliàries de Palafrugell que, en realitat, actuava preferentment com a financera i que l’any passat es va declarar en concurs voluntari de creditors amb un deute de 32 milions d’euros, que els administradors concursals, nomenats pel jutge, van elevar a 85 milions.

En la documentació que Cuxart va dipositar al Jutjat Mercantil núm. 1 de Girona al juny de 2011 s’hi adjuntava una relació de prop de 300 creditors, en la seva majoria inversors als quals no havia pogut tornar els diners que li havien prestat, amb els corresponents interessos, que en alguns casos arribaven al 45% anual.

Els administradors judicials s’han queixat del desgavell comptable d’Info-Cobro –documentació perduda, dades contradictòries…–, que els ha dificultat conèixer la situació patrimonial de l’empresa, fins al punt que, mesos després de declarar-se en suspensió de pagaments, encara apareixien nous creditors que no figuraven en la relació dipositada en el jutjat, així com nous deutors que Cuxart va finançar o pagaments sorprenents.

En la documentació aportada per Cuxart al jutjat per sol·licitar el concurs de creditors no figurava enlloc el nom de Felip Puig, però l’Agència Tributària ha aportat un document, a petició del jutge, tal com li havia reclamat l’advocat d’una de les parts, en el qual apareix Felip Puig com a perceptor de 101.000 euros l’any 2010, abans del seu nomenament com a conseller d’Interior, un ingrés que va declarar a Hisenda i al qual es va aplicar una retenció del 19%. Aquest setmanari desconeix la naturalesa d’aquesta operació i els motius pels quals Jordi Cuxart va efectuar aquest pagament a l’avui conseller d’Interior.

*Aquesta informació la trobaràs complerta al setmanari EL TRIANGLE que està als quioscos.

Publicat a El Triangle el 12/10/2012.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Respon

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Pre-estrena documental

Un trajecte de dignitat contra la precarietat

Respostes dels parlamentaris catalans a #SOSTV3

#DolRaval

Fotomovimiento

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 7.137 other followers

RSS Vídeos de Cafè amb llet

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de SICOM.cat

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Vídeos de 15mBcn.tv

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de 243.cat està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 No adaptada de Creative Commons
%d bloggers like this: